CVIČÍM DOMA

Na přelomu roku jsem se po všech životních změnách posledního období rozhodla ještě k jedné velké změně. Začnu cvičit doma!

Do fitka chodím léta, je to „moje místo“, prostor, kde se cítím dobře. Baví mě silový trénink, věnuju se mu roky, mám v něm i určité cíle. Zároveň trávím hodně času i v dalších typech tělocvičen, když učím taneční lekce, fitdance, skupinové cvičení nebo fitbox.

S tím vším tréninkem jsem nějak přestala cvičit doma – tedy s výjimkou všech možných lockdownů a uzavírek posledních let. Právě při těch uzavírkách jsem si ovšem doplnila svoji domácí výbavu tak, že se tam dá zvládnout poměrně slušný trénink. Končím s přidanou zátěží sice už na 50 kilech, ale různé úpravy cviků můžou dopřát zápřah zase jiného typu.

Když jsem byla teď naposledy na tréninku ve fitku, přišla jsem tak trochu otrávená. Už totiž vypukl leden! Spousta lidí i v hodině, kdy je v průběhu roku relativní klid. Nářadí přenášené z místnosti do místnosti, kde leží. Instafoťáci posedávající na strojích, kde po 3 minutách pauzy možná zase sjedou pár opakování.

Nechápejte mě špatně. Já jsem nesmírně ráda, že se lidi zkoušejí hýbat! Však to celé ty roky po nich chci a opakuju do zblbnutí, že pohyb je výhra. Přeochotně jim ukážu, jak se na který stroj sedá a co mají dělat. Poskládám jim trénink, když si mě najmou, při tom cvičení na ně dohlédnu a pomůžu jim, když se stanu jejich trenérkou. To všechno je super!

Jen mě samotnou tentokrát ten trénink v těch typických lednových podmínkách (i když sotva začal prosinec) moc nebavil.

Mění se mi celý život, jedna další změna k tomu se už ztratí, řekla jsem si. A po pár dnech si v hlavě ujasnila, že je čas přesunout se zase do domácí tělocvičny.

Takže příští půlrok mě tam – s výjimkou služeb klientům – neuvidí 😊 Probírám se starými tréninkovými záznamy a deníky a skládám si program na takové to domácí cvičení. Nebude to žádná flákačka, není to myšleno jako odpočinkové protahování, ale plnotučný trénink.

Následující rok věnuju naplno sobě, tak bude fajn v něm změnit i systém cvičení a trošku ho osvěžit. Tak uvidíme, jak to půjde a kam mě to dovede.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *