CHCI KONEČNĚ ZHUBNOUT 1: NAJÍT SI CESTU

Nový seriál pro ty, kdo chtějí sundat těch posledních pár kil. Kdo mají vyšší tlak. Kdo už neví, jakou dietu by vyzkoušeli. Koho tuhle píchá, tuhle bolí. Kdo je mladý už delší dobu a tělo najednou už neposlouchá jako dřív. Prostě pro ty, kdo chtějí být zdraví, fit a s hezkým tělem.

Ruku na srdce, zhubnout chce snad každá ženská. Dobře, kromě těch podvyživených, které tak vyhublé být nechtějí.

Ale už jste vyzkoušely (a budu se dnes  – a v celém tomhle našem seriálu – obracet na ženy, hlavně ty mladé delší dobu) snad všechno a uvažujete o drastických metodách typu prášky na hubnutí, nebo dokonce operace žaludku! Takhle, bariatrické operace, tedy všechny ty operace žaludku, jsou u nás na velmi kvalitní úrovni, ale upřímně, většina z vás opravdu není kandidátka.

Takže jak vůbec začít a do čeho se pustit?

Přestaňte se tolik soustředit na hubnutí, soustřeďte se na životní styl. Hubnutí musí být v tomto případě jen vedlejší účinek. 

Odpovězte si na základní otázky:
Jak vypadá váš běžný den? 
Co jíte?
Jak žijete? 
Jak se hýbete? 
Stíháte sportovat? A baví vás to vůbec?
Kolik toho nachodíte? 
Kolik vypijete? A čeho?
Kolik naspíte?

Tímhle je třeba začít. Hlavně bych doporučila nehledat nějaké další zázračné diety, speciální typy stravování, laicky prováděné psí kusy 

Většinu z vás/nás vede ke snaze zhubnout jednak touha vypadat hezky (a tahle motivace je naprosto v pořádku a funguje!, tak si ji držme dál), tak ale často už taky nějaké drobné zdravotní problémečky.
Tyhle metabolické záležitosti (ať se budeme bavit o zvýšené hladině triglyceridů, pokud to není ještě patologické a na léky, kolísavém nebo vysokém tlaku, pokud to opět ještě není patologické a na léky – anebo už i pod léčbou -, nebo o patrně možném zpomalení metabolismu v důsledku různých pokusů hubnout; ale u někoho už se třeba budeme bavit taky o bolavých zádech, bolavých kolenou, najednou vás píchá v kyčlích) by se měly řešit stravou a pohybem, v první řadě. Na to taky reagují nejlíp. Jen to může chvilku trvat! 

A co můžete udělat konkrétně? 

1. pro hlavu:
Pořiďte si blok, zápisník nebo třeba otevřete soubor v počítači (ty moje bločky a bloky, já vím!). 
Odpovězte si tam – PÍSEMNĚ – na otázky, které vidíte tady nahoře ↑↑↑.
A pak si odpovězte, co přesně je ten váš HLAVNÍ důvod něco změnit.

2. pro pohyb:
Jděte se v příštích 7 dnech nejméně 3 x na 30 minut projít. Nic víc nežádám.

3. pro výživu:
Naučte se znovu správně pít. Příštích 7 dní vypijte (bez kafe) každý den 0,02 dl na 1 kg své hmotnosti. 
Možná budete ze začátku běhat na záchod, pokud jste nepily, ale to se srovná. Vydržte! A to bez kafe – jasně, že si kafe můžete dát!, jenom se do toho nepřičítá, rozumíme si? 

A za týden nashle zase tady!

P.S. Všimly jste si správně, zatím se nevážíme a neměříme! 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *